logo barra ajuntament terrassa

CURS DE MONITORS i MONITORES D'ACTIVITATS DE LLEURE INFANTIL I JUVENIL

Si col·labores amb un esplai o cau, ja saps que és molt important tenir el diploma de monitor/a. Això et permetrà tenir uns recursos i una formació que farà que la teva feina sigui molt més rigorosa i eficaç.

Hi ha diverses normatives que estableixen l'obligació de tenir la titulació corresponent, la de monitor/a o director/a, segons el cas per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil. Així per exemple, per a activitats com colònies, casals d'estiu, campaments, etc. cal tenir la titulació adient tant si ets voluntari/ària com si t'hi dediques professionalment.

El Curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, i que el capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d'una organització, aplicant les tècniques específiques d'animació grupal, incidint explícitament en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

La durada mínima del curs és de 310 hores repartides de la manera següent: 150 hores d'etapa teòrica i 160 hores de pràctiques (supervisades per un/a director/a titulat/da).
El contingut del curs és:

  • Activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil
  • Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil 
  • Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure

El servei de Joventut i Lleure infantil programa anualment a Terrassa, en el marc del Pla de Formació en el Lleure, un mínim de tres cursos de monitor/a. Aquest curs correspon a les 150 hores de l’etapa teòrica i un cop superat, permet a l’alumnat continuar amb l’etapa pràctica i obtenir la titulació, un cop elaborada i aprovada la memòria de pràctiques.

Requisits per matricular-se al curs:

  • Ser major d'edat en el moment de formalitzar la inscripció.
  • Tenir coneixements d'ofimàtica.

Els títols de Monitors/ores i Directors/ores estan reconeguts amb crèdits de lliure elecció a algunes universitats, consulta-ho a la teva!

Més informació a http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/educacio_i_formacio/formacio_educadors_lleure/

DEMANA HORA O VINE
A L’OFICINA JOVE

Baumann oficina jove
Av. Jacquard, 1 – 93 784 83 90
de dl a dv de 9 a 14:30 i de dl a dc de 16 a 19 h

Casa Baumann

Casa Baumann Terrassa Joventut

Qui som?

Contacta amb nosaltres

El Taulell

el taulell de la Baumann

Busco, venc, compro...

Anuncis breus de les persones usuaries.

Professionals

profesionals

Materials per a professionals

Informes i documents sobre juventut per a professionals.

Contacta'ns

contacta

Vols contactar amb nosaltres?

Telèfons, horaris, mails...

instagramfacebooktwitteryoutube    Mapa serveis juvenils    LOPD VD