logo barra ajuntament terrassa

Noticies

PROJECTE SORORI... QUÈ?

Aquest 29 d’abril s’ha iniciat al Institut Mont Perdut un nou projecte – Sorori... què? - que es portarà a terme cada dilluns de 17:30 h. a 19 h. fins al 18 de juny. 
 
Sorori... què? Sorgeix de l’anàlisi d’una enquesta realitzada per les alumnes del INS Mont Perdut a la recerca dels seus interessos, sumat a l’anàlisi efectuat per la Taula Tècnica Jove del Districte 2.2, on s’evidencia la preocupació sobre problemàtiques de violència de gènere en aquesta zona del districte i en el centre educatiu en concret.

 

La sororitat és un neologisme utilitzat per fer referència a la solidaritat entre les dones, normalment en un context de discriminació de gènere i/o sexual, i d’això va aquest projecte. Sota el nom de Sorori... què? es dissenya una activitat que vol integrar el treball físic a través de l’autodefensa feminista i el treball col•lectiu de l’apoderament de les dones.
 
El grup serà format per noies majors de dotze anys, tant alumnes del centre com joves de la zona, i per dones, bé siguin mares, bé professores o veïnes del barri, i l’espai on es desenvoluparà serà l’institut, amb la voluntat de fer d’aquest un espai obert al territori i que pretén potenciar el seu teixit comunitari, en aquest cas entre dones. 
 
La metodologia del curs pretén ser dinàmica i vivencial, on la pràctica ens portarà a la teoria. Els continguts es treballaran inicialment en un espai pràctic a partir del qual s’obrirà un debat que permeti la construcció de coneixement col•lectiu, treballant l’apoderament i reforçant valors com la igualtat, la sororitat, la solidaritat, l’aprenentatge compartit i la potenciació de les pròpies capacitats. 
 
Aquest projecte és transversal i sorgeix de les sinèrgies entre els Serveis de Ciutadania, d’Educació i de Joventut i, concretament, del treball en xarxa que es crea entre els projectes Instituts Oberts, Districte Jove i Pla Educatiu d’Entorn, que aposten pel treball conjunt i coordinat, en aquest cas, amb joves, instituts i famílies. 
 

Casa Baumann

Casa Baumann Terrassa Joventut

Qui som?

Contacta amb nosaltres

El Taulell

el taulell de la Baumann

Busco, venc, compro...

Anuncis breus de les persones usuaries.

Professionals

profesionals

Materials per a professionals

Informes i documents sobre juventut per a professionals.

Contacta'ns

contacta

Vols contactar amb nosaltres?

Telèfons, horaris, mails...

instagramfacebooktwitteryoutube    Mapa serveis juvenils    LOPD VD