logo barra ajuntament terrassa

  • lleure 1
  • lleure 2

Des del Servei de Joventut es fan diverses accions amb la finaliltat de fomentar l’associacionisme i la participació i amb la voluntat que les entitats de lleure de Terrassa rebin un suport i un reconeixement als seus projectes de lleure educatiu.

Les entitats de lleure educatiu són associacions sense ànim de lucre dedicades a l’educació dels infants i joves d’entre 3 i 17 anys, en el seu temps lliure. Des d’aquestes entitats s’organitzen activitats de lleure: esplai setmanal, casals d’estiu, colònies, rutes i campaments. Actualment hi ha 24 entitats de lleure repartides entre tots els districtes, un important teixit associatiu que permet a cada entitat atendre les necessitats educatives dels infants i joves de cada territori. L’objectiu és educar als infants i joves en el lleure, amb una voluntat transformadora i d’inclusió social, des d’una vessant lúdica.

VINE PER INFORMAR-TE
A L'OFICINA JOVE

Av. Jacquard, 1 – 93 784 83 90
Horari presencial: 9 a 14h de dilluns a divendres i dilluns de 16 a 19h.

(Aquest horari és provisional, respon a les noves mesures aprovades per la Generalitat per frenar el Covid19).
Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

VINE A L'ESPLAI, vine al cau    i PASSA-T'HO BÉ!

Actualment hi ha 24 entitats de Lleure repartides entre tots els Districtes, troba la teva al DIRECTORI D'ENTITATS.


 

Lleure

APUNTA’T AL CURS DE MONITORS/ES DE LLEURE DE SETEMBRE 2021

A Lleure

 

Cartell curs monis SETEMBRE 21 vdef 

El proper dimecres 1 de setembre comença una nova edició del curs de monitors/es d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil organitzat per l'Ajuntament de Terrassa a través del Servei de Joventut.

Enguany la formació serà en format semi presencial i l’impartirà la Fundació Pere Tarrés, entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya. El curs tindrà un cost de 240 € i una durada total de 310 hores, repartides en activitats presencials (80h), activitats en línia (45h), pràctiques (160h) i l'elaboració d'una memòria final (25h).

Les sessions presencials del curs s'allargaran fins al 10 de setembre de 2021 i tindran lloc al Casal Cívic Francisca Redondo (plaça de la Maurina, 2), en horari de 9 a 14h i de 15:30 a 20:30h. Pel que fa a les activitats en línia, els alumnes disposaran de tot el mes de setembre per fer les entregues proposades.

La superació de les dues etapes del curs, l’etapa lectiva i la de pràctiques, permetrà als alumnes l’obtenció del diploma i del carnet de monitor/a que expedeix la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

L'objectiu d'aquesta formació és preparar l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil i capacitar-los per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure en el marc de la programació general d’una organització.

 

PLACES ESGOTADES


REQUISITS PER INSCRIURE’S
- Tenir 18 anys en el moment de formalitzar la inscripció
(es prioritzarà la inscripció de joves de 18 a 35 anys)
- Tenir coneixements d'informàtica
- Tenir el graduat d’ESO
- Parlar i escriure fluidament en català

COM INSCRIURE’S?
1) De manera online a partir del 12 de juliol.

2) A partir de la segona quinzena de juliol la Fundació Pere Tarrés contactarà amb les persones inscrites al curs i els farà arribar les instruccions per formalitzar la inscripció (documentació que cal presentar, forma de pagament, termini per fer-ho, etc.). Així com també tota la informació relativa al funcionament de la formació.

Consulta el cartell de curs

+ Estiu: Casals d'Estiu 2021

A Lleure

estiu a terrassa 5eef3288be688 
L'Ajuntament de Terrassa facilita i coordina l'oferta de casals d'estiu organitzats per entitats de lleure, AFAs i altres entitats sense ànim de lucre, amb caràcter lúdic i educatiu, a tota la ciutat i garantint l'accés a tothom. El projecte, que porta per nom +Estiu, es porta a terme des de 2020 amb una perspectiva transversal, que implica els serveis de Joventut, Educació, Serveis Socials, Capacitats Diverses i Esports, a més de les entitats organitzadores dels diferents casals.
 
A més de coordinar l'oferta de casals, +Estiu afegeix un component educatiu addicional a partir de tallers organitzats per l'Ajuntament i oferts a totes les entitats organitzadores, amb l'objectiu de multiplicar les oportunitats educatives i afavorir el desenvolupament de competències transversals i habilitats socials dels infants i joves. En aquest sentit, el programa va en la línia de la filosofia Educació 360, que busca fomentar la dimensió educadora de les activitats que es desenvolupen fora de les escoles i instituts.
 
 

FORMACIÓ EDUCACIÓ EN EL LLEURE DE TERRASSA (PROPERS CURSOS)

A Lleure

 
En l’actualitat, la situació sanitària i les restriccions vigents no permeten la realització de cursos de monitor/a presencials a Terrassa, per tant, el Pla de Formació en el Lleure està ajornat a l’espera que la normativa permeti reprendre la realització del cursos presencials.
 
Si vols formar-te com a monitor/a i no vols esperar a fer el curs presencial a Terrassa, pots adreçar-te a qualsevol de les escoles que col·laboren en el Pla de Formació de Terrassa o a qualsevol de la resta d’escoles reconegudes que estan oferint aquesta formació en format telemàtic:
 
AULA D'ESPLAI DEL VALLÈS
https://mev.cat/aula/formacions/curs-de-monitorsres
(inscripcions obertes fins el 5 de març pel curs en línia que comença el 20 de març!)
 
ESCOLA LLIURE EL SOL
https://escolaelsol.coop/formacions/Curs-de-MONITOR-A-febrer-mar-tardes-semipresencial-/2002/
(incripcions obertes pel curs semipresencial que comença el 15 de febrer!)
 
FUNDACIÓ PERE TARRÉS
https://www.peretarres.org/formacio/cursos-de-monitor-i-director-de-lleure
(inscripcions obertes pels cursos presencials i en línia!)
 
Per conèixer totes les escoles de formació en el lleure reconegudes per la Generalitat de Catalunya, aneu a https://jovecat.gencat.cat/ca/temes/educacio_i_formacio/formacio_educadors_lleure/escoles_educadors_lleure/
 
Més informació a Baumann Oficina Jove 
Av. Jacquard, 1 – 93 784 83 90
Horari presencial: 9 a 14h de dilluns a divendres i dilluns de 16 a 19h
(Aquest horari és provisional, respon a les noves mesures aprovades per la Generalitat per frenar el Covid19)
Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.
 

Temes de lleure

 

lleure-curslleure-vacanceslleure-formaciolleure-entitats

 

Casa Baumann

Casa Baumann Terrassa Joventut

Qui som?

Contacta amb nosaltres

El Taulell

el taulell de la Baumann

Busco, venc, compro...

Anuncis breus de les persones usuaries.

Professionals

profesionals

Materials per a professionals

Informes i documents sobre juventut per a professionals.

Contacta'ns

contacta

Vols contactar amb nosaltres?

Telèfons, horaris, mails...

instagramfacebooktwitteryoutube    Mapa serveis juvenils    LOPD VD